OCTUBRE: Un més fatídic ?...aquest cop no

Comentari de mercat

Després d’un més de Setembre brillant, Octubre (un més tradicinalment dolent, com ho poden ser gener, febrer, març…tal i com deia l'amic Kostolany) ha tancat amb saldo positiu novament, amb lleugeres alces als EEUU i algo superiors a Europa.

L’index de referència a nivell mundial, el futur de l'Index S&P americà que cotitza al mercat CME de Chicago, es troba amb dificultats per superar els 1185 punts. Crec que desde els nivells actuals saltarà als 1210, màxims del mes d’abril, on la resisténcia és més forta. Com sempre, la resta de borses europees l’acompanyaran en el moviment amb majors alces o baixades. I és que si no ens fixem en el dia a dia, i observem el mercat desde la llunyania, veurem que a dia d'avui la tendència és alcista.
A continuació does gràfics del futur Mini del S&P americà, en dimensió de mesos i dies:




L’IBEX 35, seguint els moviments dels seus homòlegs europeus, ha pujat un 3%, amb resultats empresarials superant les expectatives, a excepció dels bancs, degut a les grans quantitats de diners a provisionar, lo qual ha mermat les seves comptes de resulats respecte les excelents de l’any anterior.

Al mateix temps, al mercat de divises l’euro es troba amb dificultats per superar els 1,4 USD, i al mercat de futurs de Chicago la volatilitat ha fet acte de presència en la cotització de l’or, vist la dificultat de l'euro per superar els nivells actuals. En el cas de que s'apreciés el Dòlar, l'or deixa de tenir tanta importància com a valor refugi, lo qual  aniria acompanyat d'una depreciació en la seva cotització.

Noticies rellevants sobre l’entorn econòmic

A Europa les dades més recents de confiança de la zona euro i Alemanya concretament  han batut les expectatives.  Als EEUU el llibre Beige de la FED va mostrar com l’economia americana ha continuat repuntant de forma moderada i comença a crear ocupació (aspecte bàsic per a consolidar la recuperació).

La pujada de tipus d’interès a la Xina i la publicació de més resultats empresarials, els quals han sigut altament positius fins a dia d’avui, juntament amb els resultats a les eleccions legislatives del 2 de Novembre, mantenen els inversors a l’expectativa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

"NTF, Frank... No te fíes"

"Mc Gyver, viene un tanque!!"..."Tranquilo tengo un chicle"...soluciones para un 2014 complicado en Bolsa.

WARNING!! ASEGURA TUS AHORROS Y...GANA DINERO!!